Mediul de afaceri, în sărbătoare: Performanța, premiată de CCIA Vaslui


În cadrul Topului Județean al Firmelor, ediția a 24-a, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a ținut să recompenseze efortul unor oameni de afaceri care mențin pe făgașul normal întreaga economie a județului.
Evenimentul a scos în relief efortul depus de oamenii de afaceri, pentru a menține în viață firmele, numărul acestora scăzând de la un an la altul. Au fost luate în calcul pentru top cu 500 de firme mai puține față de anul precedent, pe fondul restrângerii activității mediului de afaceri local.
”Vă felicit pe dumneavoastră și pe cei cu care lucrați, pentru eforturile depuse în acest an. Știu că eforturile sunt mari, că întâmpinați obstacole, dar de la an la an mediul de afaceri vasluian este în creștere. Vreau să vă asigur de sprijinul meu și al Instituției Prefectului. Ușa vă va fi deschisă în permanență”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.
Cu această ocazie, au fost înmânate 15 plachete de excelență unor vasluieni din județ sau stabiliți pe alte meleaguri care fac cinste comunității, iar ca o noutate, au fost premiați cei mai buni elevi, cei mai buni studenți din Republica Moldova, precum și o personalitate născută în județ, dar domiciliată în altă zonă.
”Sunt reprezentat al acestei comunități și mă mândresc cu dumneavoastră, din tot sufletul. Aici sunteți puțini, dar în comunitate sunteți cu mult mai mulți. Doar câteva cifre să vă spun despre mediul de afaceri vasluian. În Vaslui sunt peste 2.000 de firme cu personalitate juridică, care sunt membre ale comunității și contribuabili la bugetul local. Contribuția dumneavoastră se cifrează la peste 20 milioane de lei, bani care se regăsesc în ceea ce facem, merg într-o direcție necesară. Am modernizat școlile, am modernizat infrastructura, am modernizat spațiile verzi, am organizat activități sportive și culturale. Cu toții primiți mulțumirile noastre”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.
”Mulțumesc organizatorilor pentru invitație. Este un eveniment anual, în care eforturile intreprinzătorilor vasluieni sunt scoase în evidență și reprezintă un imbold pentru activitatea viitoare. Vă felicit și vă urez succes în activitățile dumneavoastră”, a completat președintele CJ, Dumitru Buzatu.
În topul județean pentru anul financiar 2016 au intrat 1.751 de firme, dintre care 1.071 sunt pe primele zece locuri la diverse categorii: 358 pe locul I, 192 pe locul II și 128 pe locul III.
”Ca participare, cred că a fost una dintre cele mai numeroase și într-o locație deosebită, restaurantul Tosca. Sperăm oamenii de afaceri s-au simțit bine, fiindu-le apreciată munca la justa valoare, cu necazurile și cu bucuriile pe care le au”, a declarat Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, organizatorul evenimentului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *