Medicii veterinari din județ au pichetat Instituția Prefectului!

Medicii veterinari de liberă practică împuterniciți au pichetat sediul Instituției Prefectului Vaslui, pentru a protesta față de neplata banilor promiși pentru acțiunile efectuate la gospodăriile populației.

Este o acțiune derulată la nivel național, prin care veterinarii acuză că ANSVSA nu se achită de sarcinile clare trasate de Legea 236/2019 și OUG 117/2020 prin care fiecare medic veterinar de liberă practică trebuie să primească 10 000 de lei.

Legea 236 este din decembrie 2019, în luna august au fost deja emise primele facturi de către veterinari însă banii nu au ajuns până acum la medicii veterinari. Din această cauză s-a ajuns în situații aberante deoarece medicii au trebuit să achite impozite și TVA pentru facturile emise deși nu au primit banii din contracte.

Au fost situații în care veterinarii au fost nevoiți să facă împrumuturi la bancă pentru a plăti taxele către stat deoarece riscau să li se blocheze conturile.

Veterinarii arată că „sunt la limita existenței, tarifele pe acțiunile din programul strategic nu au mai fost modificate din 2013, deși cheltuielile cu salariile s-au triplat în acești ani”.

Din cauza evoluției PPA pe teritoriul României, s-au luat o serie de măsuri care trebuie aplicate de medicul veterinar fără a fi plătit, mai acuză medicii veterinari.

De partea celaltă, conducerea DSVSA Vaslui spune că banii solicitați urmează să ajungă la medicii veterinari.

”Situația s-a deblocat urmând să primim banii de la Autoritate. Imediat ce vom primi banii vom face plățile către colegii medici veterinari concesionari”, au spus reprezentanții DSVSA Vaslui.

Veterinarii vasluieni mai solicită să li se asigure echipamente de protecție și să fie stabilită o procedură clară privind COVID 19, având în vedere faptul că acțiunea de inspecție presupune vizitarea tuturor gospodăriilor populației în arealul de activitate.

Nu în ultimul rând, veterinarii sunt nemulțumiți pentru că nu primesc sporurile legale pentru cei care lucrează efectiv în focarele de Pestă Porcină Africană.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *