Mașini scoase din zăpadă de polițiștii de frontieră vasluieni

Urmare a viscolului puternic de la sfârșitul săptămânii, care a înzăpezit comunicația Huși-Murgeni, făcând-o practicabilă cu dificultate pe porțiunea de drum Bumbăta-Berezeni, nu mai puțin de patru autoturisme au derapat în șanțul din proximitatea comunicației și au rămas înzăpezite.

Astfel, două echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, în zona Șipot Bumbăta, comuna Vetrișoaia, trei autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite.

„Colegii noștri s-au asigurat că cei opt pasageri ai autoturismelor sunt în afara oricărui pericol, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforturi considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al treilea fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire. Prin eforturi conjugate, în aproximativ o oră, s-a reușit scoaterea din zăpadă a celui de-al treilea autoturism, precum și a unui utilaj de deszăpezire rămas blocat”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În acceași noapte, un alt echipaj din cadrul aceluiași sector, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost informat că un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova a derapat în șanțul de lângă comunicația ce leagă localitățile Berezeni și Vetrișoaia.

„Colegii noștri s-au deplasat la fața locului, au identificat autoturismul, în care se afla doar șoferul și au încercat să intervină prin forțe proprii. Eforturile au fost insuficiente în fața vitregiei vremii, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. La fața locului a ajuns un tractor, iar după jumătate de oră de eforturi, persoana și autoturismul și-au putut relua călătoria”, a completat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *