Marele premiu a ajuns la Huși


În perioada 1 – 3 decembrie, Vasluiul a organizat cel mai puternic turneu de şah din zona Moldovei. A fost o participare numeroasă, 99 de şahişti din Vaslui, Bârlad, Huşi, Negreşti, Iaşi, Paşcani, Bacău, Suceava, Focşani și Brăila, cărora li s-au alăturat şi 13 şahişti din R. Moldova, şi-au disputat “Cupa Radical Grup”, turneu finanțat de Ionel Sandu, administratorul societăţii cu acelaşi nume. Locaţiile competiţiei au fost Clubul Prietenia şi Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui. La sfârşitul celor 7 runde de întreceri spectaculoase au fost desemnaţi şi învingătorii: La turneul A, seniori, cel mai bun a fost Vasile Marian, de la Realitatea Huși, care a plecat acasă cu un premiu de 100 de euro și un televizor.
Pe locul secund s-a clasat moldoveanul Boris Nevednichy, podiumul fiind încheiat de un alt hușean, Bogdan Sava.
La veterani, cel mai bun a fost Victor Romcovici (R.Moldova). Alți învingători de la turneul A sunt Alexandru Aliciuc, de la Realitatea Huși (ELO 1800), Ștefana Barila, de la CSM București (ELO 1600), Daniel Rangu, de la CSM Pașcani (ELO 1400), și Mircea Arhire, din R.Moldova (ELO 1200).
La juniori 14 ani, cel mai bun a fost moldoveanul Marchel Damian, iar la fete, turneul A a fost câștigat de Maria Pîrvan, de la CSM București.
La turneul B, Alexandru Mihai Gegiuc (ACS Gambit Huși) a câștigat competiția la băieți, 8 ani. Gabriel Eduard Ancuța (CS ”Micul Prinț” Brăila) a fost cel mai bun la categoria de vârstă 10 ani, iar Ionuț Cristian Toma, de la Sergentul Vaslui, s-a impus la categoria 12 ani. La fete, Crina Cristina Arnăutu, de la Sergentul Vaslui, a obținut premiul I.
”Pe lângă televizorul acordat, premianţii au primit şi frumoase sume de bani, medalii, cupe şi diplome oferite de acelaşi sponsor generos. O surpriză deosebită a fost tombola organizată la final, când într-o urnă au fost introduse toate numele celor care nu au beneficiat de niciun premiu. Norocul a surâs huşeanului Adam Ioan, care a fost recompensat cu un aspirator. Arbitrajul a fost asigurat cu competenţă şi corectitudine de Cătălin Baban şi de Marius Ursan”, a declarat Constantin Grosu, organizatorul competiției.
Rezultatele tuturor jucătorilor vor fi transmise atât Federaţiei Internaţional de Şah, cât şi Federaţiei Române de Şah, pentru omologare şi atribuire de clasificări şi titluri sportive.
”Apreciez interesul atâtor sportivi, care au participat la concursul de şah, spiritul de fair-play în care s-a derulat întrecerea, relaţiile de prietenie dintre şahiştii români şi valoroşii şahişti din Ungheni, Nisporeni, Soroca,Tiraspol şi Chişinău, care au demonstrat că suntem o familie. M-a bucurat participarea unei numeroase delegaţii de tineri şahişti din Huşi, care au jucat alături de maeştri internaţional, maeştri şi alţi şahişi titraţi prezenţi la concurs. Totodată mulţumesc domnului Ionel Sandu pentru implicarea în promovarea şahului vasluian la nivel naţional şi internaţional”, a conchis Constantin Grosu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Florin Acatrinei este liderul marcatorilor în Liga Zimbrilor!

Vasluiul are golgheterul Ligii Zimbrilor după primele 9 etape. Este vorba despre Florin Acatrinei. Interul …

Sporting Juniorul Vaslui, înregistrată oficial în Liga 3!

Sporting Juniorul Vaslui evoluează din sezonul viitor în Liga 3, anunță Federația Română de Fotbal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *