ActualitateLocal

Manifestări dedicate Zilei de 9 Mai


Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN, și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astăzi, 9 mai 2017, la ceremonia desfășurată ȋn municipiul Vaslui, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a Romȃniei, Zilei Victoriei asupra fascismului și a Zilei Europei.
Festivităţile au fost organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui, și s-au desfășurat la “Monumentul Independenţei de Stat”.
După momentul de oficiere a serviciului religios ȋn memoria eroilor Războiului de Independenţă, Prefectul Judeţului Vaslui, Isabel BOGDAN, a dat citire mesajului adresat de prim-ministrul Romȃniei, Sorin GRINDEANU, cu ocazia Zilei Europei. Premierul Romȃniei a transmis că „România se pregătește să preia, la începutul anului 2019, președinția Consilului Uniunii Europene. Sunt convins că avem capacitatea ca, și prin acest prim mandat, țara noastră să contribuie decisiv la întărirea și continuitatea proiectului european”.
Totodată, prim-ministrul Romȃniei, Sorin GRINDEANU, a apreciat că „în cei deja zece ani de când România a devenit membră a Uniunii, după decenii de totalitarism care ne-au izolat de democrațiile europene, românii au făcut pași importanți spre transformarea societății în beneficiul cetățenilor”.
Prefectul Isabel BOGDAN a specificat faptul că fără dorinţă de unitate poate că nu am fi mai vorbit acum de o Romȃnie independentă, suverană, dornică să-și construiască propria identitate, căreia să-i atașeze noi valori.
”Doresc să dedic ziua de 9 Mai tuturor celor care cred ȋn pace, bună ȋnţelegere şi unitate. Aceştia sunt oamenii viitorului, ai unui viitor ȋn care ne dorim cu toţii să trăim, care – prin eforturile lor continue, adaugă un plus de valoare etichetei de cetăţean european. La mulţi ani, Romȃnia! La mulţi ani, Europa!”, a transmis prefectul Isabel BOGDAN.
La manifestări au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale și judeţene, ai unităţilor militare și ai Garnizoanei Vaslui, veterani de război și cadre militare ȋn rezervă și ȋn retragere, reprezentanţi ai instituţiilor publice și ai organizaţiilor non-guvernamentale, elevi și cadre didactice din municipiul Vaslui.
Ceremoniile de la “Monumentul Independenţei de Stat” s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori și defilarea Gărzii de Onoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button