Majorat ”stricat” de polițiști, iar invitații amendați!

Petrecerea de majorat a unei bârlădence a fost sistată de polițiști și jandarmi. Evenimentul era în derularea într-un bar din zona Republicii din municipiul Bârlad.

Organizatorul evenimentului, precum și participanţii identificaţi că nu respectau măsurile individuale de protecție (10 persoane) au fost sancționaţi contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De altfel, în ultimele trei zile, echipele de control au depistat peste 260 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 30.000 lei.

Totodată, polițiștii au depistat și 60 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.000 lei.

Au fost derulate 34 de misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 170 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 270 de mijloace de transport persoane (dintre care peste 180 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 2170 de persoane.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *