EducatieLocal

Locuri libere la profesională


După prima etapă de admitere la clasele profesionale au mai rămas neacoperite 354 de locuri, dintr-un total de 1.126 disponibile. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui speră să acopere aceste locuri după perioada de corigențe.
La Liceul “Ștefan Procopiu” mai sunt libere 76 locuri, din care 28 la profilul industrie textilă și 26 la tinichigiu-vopsitor auto.
La Liceul “Ion Mincu” mai doar trei locuri neacoperite.
Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad mai are libere 11 de posturi la clasa de confecționeri textile.
Cel mai rău stă Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși, unde niciun absolvent de clasa a opta nu s-a arătat interesat de specialitatea horticultură, toate locurile fiind disponibile. Nici pentru apicultură nu există disponibilitate din partea elevilor, fiind ocupate doar două locuri dintr-un total de 28. Tot aici mai sunt libere 26 de locuri de operator în industria vinului și 24 de locuri pentru mecanic agricol.
La Murgeni și Fălciu au mai rămas libere 22 locuri pentru lucrător în agricultură, respectiv 25 locuri pentru confecționer.
Urmează etapa a doua de admitere, programată în perioada 29-31 august, iar în perioada 7-8 septembrie Comisia de admitere județeană va repartiza absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologia de admitere în învățământul profesional sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Related Articles

Back to top button