Wednesday , 25 November 2020, 09:53

Localnicii din Ciofeni au sfințit o troiță impunătoare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prezent la sfințirea unei troițe în localitatea Ciofeni, comuna Zăpodeni, ridicată din donațiile localnicilor și cu sprijinul financiar al Primăriei Zăpodeni.

”Credința rămâne un reper pentru comunitatea noastră și mă bucur că la zi de sărbătoare participăm un număr așa de mare. Intenția Consiliului Județean este de a introduce într-un circuit turistic mănăstirile și bisericile din lemn din județ, În comuna Zăpodeni sunt mai multe biserici aflate pe lista monumentelor istorice. Amintim de bisericile de la Zăpodeni Deal, Ciofeni, Butucăria și Dobroslovești, pe care vrem să le regăsim în acest circuit turistic de care am amintit. De aceea vom acorda sprijin financiar bisericilor, pentru a fi puse în valoare, astfel încât să atragă cât mai mulți credincioși și turiști”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Slujba de sfințire a troiței a fost oficiată de protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, ajutat de preoții parohi din comuna Zăpodeni.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vasluian cu dosar penal pentru tăinuire! Deținea o mașină, dată în alertă pentru furt de către autoritățile italiene!

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, au depistat şi …

Negreșteancă salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru salvarea unei persoane de sex …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *