ActualitateLocal

Localnicii din Bogănești au petrecut de ziua comunei

Sute de oameni s-au adunat la Sărbătoarea comunei Bogdănești, manifestare ajunsă la cea de a 19-a ediție. Ca de fiecare dată, autoritățile au invitat localnicii la umbra stejarului secular, care amintește de Ștefan cel Mare, oamenii locului fiind mândri de faptul că marele voievod le-a fost oaspete în vremurile apuse.
De la petrecere nu putea lipsi muzica bună, cap de afiș al spectacolului artistic fiind Daniela Condurache.
”Suntem plini de emoție, cum bine observați, atmosfera este grozavă, avem în premieră reprezentanții grupului de arte marțiale ai clubului din comuna noastră. Aceștia participă la concursuri județene și interjudețene, de la care au venit cu o grămadă de diplome.Astăzi este prilej de distracție și voie bună. În luna noiembrie vom avea prilej de smerenie și evlavie, vom primi vizita unui inalt prelat, Preasfințitul de la Huși, cu ocazia sfințirii unei pietre de temelii pentru ctitoria unui locaș de cult. Tot acest festival, această grandioasă sărbătoare este sub egida centenarului, dedicată Unirii înfăptuite acum 100 de ani”, a spus primarul Ion Dorobanțu.
Cu acest prilej a fost inaugurat și un pod, investiție promisă încă de anul trecut: ”Vis-a-vis de investiții, avem numai vești bune, din cele trei proiecte depuse, avem trei aprobate, trei contracte de finanțare și am semnat la două cu câștigătorul licitației, iar cel de al treilea e asfaltarea unui segment de drum de aproape 1,4 km m este în curs de desfășurare la care este semnat deja contractul de lucrări”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button