Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad trece în scenariul roşu după infectarea a doi profesori şi un elev

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui a decis, miercuri, suspendarea cursurilor în sistem faţă în faţă sau hibrid şi trecerea în scenariul roşu de funcţionare a Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din municipiul Bârlad, în urma infectării cu noul coronavirus a unui elev şi a doi profesori.

De asemenea, membrii CJSU au decis ca 60 de clase din şase unităţi şcolare să funcţioneze pentru 14 zile exclusiv online, având în vedere că mai mulţi elevi şi cadre didactice au fost depistaţi pozitiv la SARS-CoV-2, iar pentru un număr de 25 de clase din opt unităţi şcolare, care au funcţionat în ultimele două săptămâni în sistem online, s-a luat decizia revenirii la scenariile 1 sau 2, arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui.

De la începutul acestei săptămâni, la nivelul judeţului Vaslui un număr de 145 de clase din 25 de instituţii de învăţământ au trecut în scenariul roşu.

Miercuri, cetăţenii vasluieni au fost avertizaţi prin serviciul Ro-ALERT cu privire la creşterea nivelului de răspândire a noului coronavirus. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 92 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Fraţii fetiţei lovite în timpul unui conflict al părinţilor vor fi internaţi într-un centru

Fraţii minori ai fetiţei de doi ani, din localitatea Fălciu, care a fost lovită din …

Drama de la Fălciu: Femeie bătută în mod repetat de soțul gelos! Amândoi erau consumatori de alcool!

Ieri, autoritățile medicale au preluat o fetiță în vârstă de un an și 11 luni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *