Liberalii premiază doar proprii primari, confundând banul public cu propriile buzunare!

Liberalii au transformat banul public în fond de premiere pentru proprii primari.

Așa se face că la ultima rectificare bugetară, Guvernul din care face parte și Nelu Tătaru, încă ministru al Sănătății, a alocat fonduri halucinante primăriilor conduse de reprezentanți PSD sau Pro România, iar cele galbene au primit sume considerabile.

Este o premieră nefericită această împărțire ostentativă. Nici un alt guvern, indiferent de culoarea politică, nu a făcut așa ceva.

Practic toți cetățenii județului Vaslui care locuiesc în comune sau orașe ale căror primari nu sunt din PNL au fost pedepsiți de Guvern.

Astfel, primari care nu au culoare liberală au primit sub 10.000 lei. Exemple: Pădureni – 5.000 lei, Gherghești – 4.000 lei, Tutova – 5.000 lei, Bogdănița – 3.000 lei, Hoceni – 4.000 lei, Dragomirești – 5.000 lei, Zorleni – 5.000 lei, Ivești – 5.000 lei, Vinderei – 5.000 lei. .

Cea mai mare sumă primită de un primar non-liberal este cel de la Puiești, comună căreia i-au fost repartizați 60.000 de lei.

În schimb, primarii PNL s-au trezit în conturi cu sume consistente: Banca – 300.000 lei, Alexandru Vlahuță – 250.000 lei, Muntenii de Jos – 200.000 lei, Boțești – 200.000 lei.

Nicio comună cu primar liberal nu a primit mai puțin de 100.000 de lei.

Această batjocoră a fost taxată imediat de deputatul PSD, Eduard Popica.

”Demisia premierului Orban și blocarea negocierilor pentru un nou Guvern au lăsat țara pe mâinile unui Guvern interimar, care nu face decât să își bată joc de sute de mii de vasluieni. Cu aceiași pioni pe tabla de șah. Primul efect dur al inconștienței declanșate de lupta pe ciolan a Coaliției pierzătorilor s-a văzut încă de ieri, prin ultima rectificare bugetară din acest an. Este inadmisibil, iar din punctul meu de vedere la limita legii, să împarți banii cu o discrepanță majoră de la o comună la alta, singurul criteriu fiind culoarea politică. Marea majoritate a comunelor din județul Vaslui care nu aparțin partidului de guvernământ (PNL), a primit sume cu care nu pot fi achitate nici măcar indemnizațiile consilierilor locali care urmează sa fie prezenți la ședința consiliului local de rectificare a bugetului. Sunt comune, precum Ștefan cel Mare, care nu își pot achita nici măcar facturile pentru lucrările deja executate la aducțiunea cu gaz metan în comună. Primăriile din județul Vaslui au făcut în mod repetat solicitări către Guvern (Fălciu, Șuletea, Laza, Hoceni etc.) întrucât se află la limita subzistenței și nu mai pot funcționa, neavând bani inclusiv pentru salarii, pentru cofinanțările proiectelor aflate în derulare, sau pentru plata facturilor la utilități. Guvernul României a lăsat județul Vaslui, în prag de sărbători, într-un haos total și într-o situație dezastruoasă fără precedent. Să vă fie rușine, domnilor guvernanți”, a scris Eduard Popica pe pagina de facebook.

Și primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, a reacționat în mediul online, considerând PNL dușmanul populației din România.

”PNL Vaslui, dușmanii județului nostru! Tătaruleee!!!! Ești dezastru pentru România și mai ales pentru județul Vaslui! Nu se poate așa ceva, ești singurul președinte al unei Organizații Județene PNL din țară care te răzbuni pe comunele unde nu ai luat voturi suficiente pentru a-ți salva înalta și nemeritata funcție!! Au fost repartizate sume pentru echilibrarea bugetelor U.A.T.-urilor din țară! Discrepanța este colosală! Rog să vă uitați și voi, dragi prieteni, la comunele care au primit bani acum de la guvern și să analizați modul cum au fost împărțiți aceștia! De asemenea, aș vrea să vă uitați și la celelalte județe să vedeți cum împărțirea banilor a fost echitabilă! A se înțelege că nu am nimic cu colegii mei primari liberali din județ, chiar mă bucur pentru ei! Dar…nu este normal cum un singur om, Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, ajuns ministrul Sănătății printr-un noroc orb, a ajuns să-și bată joc de peste 50 de comunități din județul nostru!”, a spus primarul comunei Șuletea.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Femeii, marcată în avans de Asociația ArtEst Vaslui

La exact 3 ani de la înființarea Asociației Culturale ArtEst, după organizarea a numeroase ateliere …

Patronii și angajații restaurantelor și barurilor din Bârlad au ieșit în stradă

Patronii de restaurante și cafenele din Bârlad au ajuns la limita răbdării. În pragul falimentului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *