Jandarmii vasluieni alături de elevi în noul an școlar

Pentru creșterea gradului de siguranță în zona instituțiilor de învățământ, odată cu începerea anului școlar 2022-2023, Jandarmeria Vaslui  va intensifica măsurile de ordine publică în zona adiacentă unităților școlare, precum și pe traseele de deplasare a elevilor.

Jandarmii vasluieni vor acționa atât independent, cât și în cooperare cu Politia, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și  pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la procesul de învățământ. De asemenea, pentru reducerea violenței juvenile, Jandarmeria Vaslui va pune un accent deosebit pe măsurile de prevenție, iar în acest sens, în perioada imediat următoare vor fi organizate numeroase acțiuni preventiv-educative în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Prin intermediul acestor acțiuni, jandarmii se vor implica în mod activ în procesul de formare și educare a tinerilor, iar specialiști din cadrul Jandarmeriei Vaslui vor discuta cu elevii despre discriminare, modalitățile de prevenire și consecințele săvârșirii de fapte antisociale, precum și ale criminalității juvenile.

Luni, 5 septembrie, jandarmii au fost alături de elevi și de cadrele didactice cu ocazia festivităților de deschidere a noului an școlar. Jandarmii au fost prezenți în zona instituțiilor de învățământ, astfel încât activitățile organizate în prima zi de școală să se desfășoare într-un climat optim de ordine și siguranță.

Misiunile de prevenire a faptelor antisociale vor continua zilnic în zona unităților de învățământ. Colaborarea dintre jandarmi și directorii unităților școlare aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Vaslui va rămâne la fel de strânsă ca până acum, având drept scop siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *