ActualitateLocal

Jandarmii, la datorie de sărbători


În perioada 06-10.04.2018, jandarmii din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui vor acţiona pe întreg teritoriul judeţului, pentru ca sărbătorile pascale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, în ceea ce priveşte ordinea şi liniştea publică.
Jandarmii vor asigura măsurile de ordine la manifestările religioase din lăcașurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum și pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii și defluirii cetățenilor şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravențional și infracțional.
Pentru creșterea gradului de siguranță, vor fi intensificate măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni în cooperare cu poliţia, la misiunile de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat, prin patrule mixte şi independente în oraşele Vaslui, Bârlad, Huşi, Negreşti şi Murgeni, precum şi prin patrule mixte intercomunale în mediul rural, cu precădere în zonele aglomerate și intens circulate.
La nivelul judeţului Vaslui, în perioada menţionată, aproximativ 60 de jandarmi vor fi prezenţi zilnic în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, astfel încât sărbătoarea Învierii Domnului să se desfăşoare în condiţii de normalitate.
În scopul prevenirii evenimentelor negative și faptelor de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Vaslui recomandă cetățenilor:
Să respecte indicațiile indicațiile forțelor de ordine și să sesizeze prompt prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgență 112, săvârșirea unei fapte penale sau contravenționale sau despre producerea unei situații de urgență;
Să acorde o atenție deosebită copiilor care se pot rătăci cu ușurință în mulțime;
Să nu lase la vedere în autoturisme bunuri de valoare care pot atrage atenția;
Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la stări conflictuale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button