ActualitateLocal

Invitație la bibliotecă!


Profesorii Gruia Novac și Nicolae Ionescu vor prefața cea mai recentă lucrare a cunoscutului jurnalist și istoric Paul Zahariuc, intitulată ”Cronici dejiste nefardate”.
Paul Zahariuc promite o nouă carte de succes, care înfățișează oameni și fapte de altădată de pe cuprinsul județului Vaslui, scormonind, din nou, prin prăfuitele arhive și aducând la iveală momente definitiroii ale istorie loca le, presărate pe parcursul a aproape două decenii, de la 1949 la 1965.
Poate cea mai frumoasă caracterizare despre istoricul, cercetătorul și jurnalistul Paul Zahariuc a fost făcut de Laurențiu Chiriac, de la Muzeul Județean ”Ștefan Cel Mare”, în urmă cu câțiva ani, care spunea despre autor că ”este un tip aparte în peisajul istoriografic local. Foamea lui de cunoaștere se observă în toate cărțile dumisale. Rolul esențial al acestei cărți îl reprezintă o deprăfuire a unor documente care, în mod voit sau nu, au fost lăsate în uitare”.
Evenimentul va fi găzduit marți, 7 noiembrie, de sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, de la ora 13.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button