Învățați cum să se ferească de droguri


Fundația Spurgeon-România, Filiala Agape Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Generală de Asistneță Socială și Protecția Copilului Vaslui, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog și Inspectoratul Județean de Poliție, a demarat un proiect, care are ca obiectiv formarea de voluntari, ce vor participa la diferite activități informative de prevenire a consumului de droguri și a delicvenței juvenile în școli.
”Cei 40 de tineri voluntari formaţi vor beneficia de formare și informare, activități practice pentru a putea participa la activităţi de prevenire a consumului de droguri/substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi delincvenţei juvenile. Cei 400 de tineri vor beneficia de activităţi informative/educative de prevenire şi combaterea consumului de droguri/substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi delincvenţei juvenile pe durata vacanţei de vară şi în prima parte a semestrului şcolar din toamnă. Prin acest proiect dorim să informăm tinerii de riscurile pe care le comportă consumul de droguri şi de substanţe psihoactive la nivel organic şi psihic. Unele din aceste riscuri sunt : dependenţa, îmbolnăvirea sistemului organic şi psihic, devianţe de comportament, agresivitatea, delincvenţa juvenilă, abandon şcolar, infracţionalitatea la regimul drogurilor etc. Prin activităţile proiectului, propunem adolescenţilor şi tinerilor să renunţe categoric la orice formă de comportament riscant – consum de droguri, violenţă, delincvenţă juvenilă – deoarece acestea distrug viaţa”, a declarat Loredana Ștefania Pascal, asistent social în cadrul Fundației Spurgeon, filial Agape Vaslui.
Voluntarii, implicaţi în derularea proiectului, vor încuraja copii și tinerii să participe la activităţi alternative care să le ofere experienţe plăcute, constructive şi de interes social. Proiectul răspunde nevoilor grupurilor ţintă, deoarece va asigura şi va organiza prin echipa de proiect şi tinerii voluntari activităţi informative, educative, şi de voluntariat care să-i determine să nu consume droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi să adopte în societate un comportament civic adecvat.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *