Monday , 23 November 2020, 18:53

Întreaga Moldovă intră sub Cod Portocaliu de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, pentru toate regiunile țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

În intervalul 03 iunie, ora 10.00 – 04 iunie, ora 10.00, a fost instituită avertizarea Cod Galben în Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat, unde se vor înregistra averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 12.00, până mâine dimineață, 04 iunie, la ora 06.00, a fost instituită avertizare Cod Portocaliu. În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

FOTO/ Patru persoane rănite într-un accident de circulaţie în care au fost implicate trei autovehicule, la Sârbi

Patru persoane au fost rănite, luni, pe DE 581, în localitatea Sârbi, în urma unui …

Un moldovean a încercat să introducă în țara natală o mașină radiată din circulație

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *