ActualitateLocal

INTERVENŢIILE POMPIERILOR VASLUIENI ÎN ULTIMELE 48 ORE


În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui, în cooperare cu pompierii voluntari au intervenit la 45 misiuni, astfel:

– 28 misiuni ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
– 11 intervenții pentru localizarea și lichidarea unor incendii;
– 3 misiuni de recunoaştere a unor obiective din Municipiul Vaslui;
– 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la producerea unor accidente rutiere;
– o misiune de descarcerare la un accident rutier.

Incendii:

• Vineri, 24 august, la ora 18.29, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, Garda nr. II de intervenţie Negreşti a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Crăciuneşti, comuna Rebricea, judeţul Vaslui. Au ars: 6 tone de lucernă şi aproximativ 0,5 mc lemne de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
• sâmbătă, 25 august, la ora 06.03, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate particulară, în municipiul Huşi. Au ars: aproximativ 65 mp tavan şi pereţi din lambriu din PVC, produse electrocasnice şi a fost degradată o cameră. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un aparat electrocasnic nesupravegheat, lăsat sub tensiune.
• sâmbătă, 25 august, la ora 09.36, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate particulară, în localitatea Podul Hagiului, comuna Gorban, judeţul Iaşi. Au ars: aproximativ 70 mp acoperiş din tablă pe astereală de lemn, mobilierul, diverse textile, geamuri, uşi şi 20 mp de acoperiş de azbociment pe astereală de lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost nerespectarea instrucţiunilor de lucru la aparatele de gătit.
• sâmbătă, 25 august, la ora 10.46, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Ghicani, comuna Alexandru Vlahuţă, judeţul Vaslui. Au ars: aproximativ 25 tone lucernă şi o anvelopă a unei remorci. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea plantelor furajere.
• sâmbătă, 25 august, la ora 18.53, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana, judeţul Vaslui. Au ars: aproximativ 7 tone lucernă, aproximativ o tonă de fân, 30 mp acoperiş din tablă pe astereală de lemn. Au fost salvate două locuinţe învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea plantelor furajere.
• sâmbătă, 25 august, la ora 22.46, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate particulară, în municipiul Huşi. Au ars: aproximativ 6 mp tavan din scândură şi a fost salvată locuinţa. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic.
• sâmbătă, 25 august, la ora 23.45, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate particulară în localitatea Ghermăneşti, comuna Banca, judeţul Vaslui. Au ars: întreaga locuinţă cu bunurile aferente din aceasta, actele de proprietate şi actele de identitate ale proprietarei. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuinţă cu pericol de propagare la anexa gospodărească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric, la un conductor electric defect.
• duminică, 26 august, la ora 12.09, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un tomberon de gunoi, în municipiul Bârlad. Au ars: aproximativ 100 kg de deşeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea.
• duminică, 26 august, la ora 16.48, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale, în localitatea Brădiceşti, comuna Dolheşti, judeţul Iaşi. Au ars: adăpostul de animale în întregime. La sosirea pompierilor militari incendoiul se manifesta generalizat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.
• duminică, 26 august, la ora 19.25, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale şi hambar cu porumb, grâu şi zahăr, în municipiul Huşi. Au ars: adăpostul de animale, un viţel, un căine şi 130 păsări, hambarul cu produse şi materialele depozitate în acesta. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta generalizat la adăpost şi hambar. Afost salvată locuinţa proprietate personală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un conductor electric defect.
• duminică, 26 august, la ora 22.08, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la vegetaţia uscată, de pe un teren viran, în municipiul Huşi. Au ars: aproximativ 200 mp de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Descarcerare:

• sâmbătă, 25 august, la ora 18.51, două echipaje de pompieri militari, din care unul cu modul de descarcerare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit la un accident rutier, produs între două autoturisme, pe raza localităţii Iveşti, DN 25. În urma accidentului rutier, pompierii militari au descarcerat o persoană, şi au evaluat şi acordat primul ajutor calificat celor 8 victime, dintre care 6 adulţi şi doi minori. Aceştia fiind transportaţi la CPU Bârlad, de către echipajele serviciului judeţean de Ambulanţă Vaslui, substaţia Bârlad.

Asigurare măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la accidente rutiere:

• sâmbătă, 25 august, la ora 22.25, un echipaj de pompieri militari cu modul de descarcerare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi Echipajul de Prim Ajutor Calificat, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui au intervenit la un accident rutier, produs între două autoturisme, în municipiul Vaslui. În urma accidentului rutier, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, echipajele SMURDau evaluat strarea celor două victime, un adult şi un copil, fiind apoi transportaţi la UPU-SMURD.
• luni, 27 august, la ora 04.03, un echipaj de pompieri militari cu modul de descarcerare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui a intervenit la un accident rutier, produs între două autoturisme, pe DE581, localitatea Bădeana, comuna Tutova. În urma accidentului rutier, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, au evaluat strarea victimelor. Cele şase victime au fost transportate la CPU Bârlad, de către echipajele serviciului judeţean de Ambulanţă Vaslui, substaţia Bârlad.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button