Inspectoratul Şcolar a aprobat înfiinţarea a 144 de clase de IX-a, mai multe cu 17 faţă de ce se stabilise iniţial

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au aprobat, miercuri, înfiinţarea unui număr de 144 de clase de a IX-a în liceele din judeţ, cu 17 mai multe faţă de ceea ce se prevăzuse iniţial.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, conform metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, unităţile de liceale au solicitat un număr de 147 de clase de a IX-a pentru anul şcolar 2021/2022, dar având în vedere numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a în acest an de învăţământ, se puteau realiza doar 127 de clase.

“În urma modificărilor aduse metodologiei de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin OMEC 3164/21.01.2021, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie de astăzi (miercuri – n.r.), au fost aprobate pentru proiectul planului de şcolarizare 144 de clase din cele 147 propuse”, a declarat presei inspectorul general şcolar, Loredana Roman.

Clasele au fost repartizate conform solicitărilor înaintate de unităţile şcolare prin proiectul planului de şcolarizare cu respectarea numărului de elevi pe fiecare zonă: Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Femeii, marcată în avans de Asociația ArtEst Vaslui

La exact 3 ani de la înființarea Asociației Culturale ArtEst, după organizarea a numeroase ateliere …

Patronii și angajații restaurantelor și barurilor din Bârlad au ieșit în stradă

Patronii de restaurante și cafenele din Bârlad au ajuns la limita răbdării. În pragul falimentului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *