ActualitateLocal

Infracțiuni la regimul circulației rutiere


În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri la sfârșit de săptămână, au fost identificate în trafic mai multe persoane care au încălcat prevederile legale stabilite prin legislaţia rutieră.
Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui, efectuând serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, au procedat la oprirea lui N.Florin, de 34 de ani, din municipiul București, care se deplasa cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiind condus la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
După aproximativ o oră și jumătate, N. Florin a fost identificat din nou în trafic de polițiști, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N 24, în afara localității Muntenii de Jos. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și de această dată, bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice.
Poliţiştii rutieri au procedat la oprirea regulamentară a unui conducător auto care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Lipovăț. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind P.Liviu, de 51 de ani, din municipiul Vaslui. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
B.Cristian, de 42 de ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat în trafic de poliţiştii Biroului Rutier Vaslui, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii Biroului Rutier Vaslui au identificat în trafic, pe raza localității Pușcași, un tânăr de 22 de ani, din comuna Pușcași. Acesta se deplasa cu autoturismul pe raza localității de domiciliu, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea tânărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Vaslui l-au identificat în trafic, pe strada Șoseaua Bacăului din municipiul Vaslui, pe S. Marius, de 27 de ani, din municipiul Vaslui care s-a urcat la volanul autoturismului deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testare bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe raza municipiului Vaslui, polițiștii l-au identificat în trafic pe B. Ionel de 48 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (în prezent acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice).
Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele tuturor persoanelor identificate poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul ori sustragerea conducătorului de a se supune prelevării de mostre biologice, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Related Articles

Back to top button