Începe cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă din județul Vaslui

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru serviciul de apă și canalizare din județul Vaslui au aprobat astăzi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui, perioada 2014-2020”, ce urmează a fi implementat în perioada următoare.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, perioada 2014-2020, va fi implementat în 47 de unități administrativ-teritoriale, unde peste 228.000 de locuitori din 159 de localități vor beneficia de sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

„Investițiile vor fi realizate în două etape, din care prima este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD) 2021-2027, în timp ce etapa a doua va fi finanțată prin PODD 2021-2027. Valoarea totală a investiției aferente județului Vaslui este în sumă de 57.568.710 euro pentru etapa I și în sumă de 20.142.629 euro pentru etapa a doua, din care Consiliul Județean Vaslui va contribui cu suma de 1.082.292 euro, prețuri curente fără TVA, pentru etapa I și cu suma de 378.681 euro, prețuri curente fără TVA, pentru etapa a II-a, reprezentând 2% din cuantumul acestora”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul mai prevede construirea și extinderea a opt stații de epurare, din care două stații vor fi construite de la zero, alte trei vor fi extinse, iar trei stații de epurare au nevoie doar de lucrări de reabilitare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *