Wednesday , 24 February 2021, 19:56

Incendiul în urma căruia o femeie a decedat, produs din cauza unei scurgeri de gaz

Un incendiu produs la o locuinţă din comuna Berezeni, în urma căruia o femeie a decedat, a avut drept cauză o scurgere de gaz metan, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Victima, o femeie în vârstă de 54 de ani, lucra ca îngrijitoare pentru o persoană vârstnică şi se afla în interiorul locuinţei în timp ce bătrâna pe care o îngrijea era în curte.

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, femeia de 54 de ani a vrut să schimbe butelia, a montat furtunul, care era fisurat, având loc o evacuare de gaz soldată cu incendiu, din cauza faptului că butelia se afla în preajma unei sobe, iar femeia nu a reuşit să se salveze, fiind cuprinsă de flăcări.

”La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă într-o anexă a locuinţei, fiind alimentat de gazul butan dintr-o butelie GPL care se evacua într-o sobă cu acumulare de căldură. În interiorul bucătăriei, pe un pat a fost găsit cadavrul unei persoane de sex feminin în vârstă de 54 ani. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o scurgere de gaz butan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

În urma incendiului au ars două uşi, două ferestre, un pat, o maşină de spălat şi o maşină de gătit, diverse piese de mobilier şi diverse textile. A fost degradate planşeul anexei locuinţei pe aproximativ 15 metri pătraţi şi tencuiala pe o suprafaţă de circa 30 metri pătraţi, precum şi două butelii tip GPL.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cod galben de ceață în județul Vaslui!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă …

Bărbat din Banca, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *