Saturday , 4 February 2023, 04:07

Încă nu au fost emise facturile la gaze pentru luna aprilie!

Managerul general al companiei Gaz Est, ing. Adrian Tighici, a spus că societatea nu a reușit să emită facturile pentru consumul de gaze din luna aprilie.

Acest lucru se datorează faptului că Ordonanța 27, emisă de Guvern, nu este aplicabilă, situație care afectează sistemul energetic.

”Până la această oră, noi nu am reușit să emitem facturile pentru consumul de energie pe luna aprilie, pentru că nu avem, încă, toate normele de aplicare. Eu înțeleg că a fost emisă urgent, pentru că era nevoie de protecție, dar trebuie să se acționeze și în direcția aceasta, a apariției normelor, pentru a aplica Ordonanța și pe viitor. Mai vreau să ridic și problema plafonului de 150 de lei, pentru consumatorii casnici, pentru că am primit doar 5% în luna aprilie”, a precizat Adrian Tighici.

Acesta a mai precizat că situația energetică nu se va îmbunătăți, chiar dacă România are acum o independență de 75%.

”Nu ne vom mai întoarce la situația în care am fost acum doi ani! Poate, pe viitor, cam peste un an, vom avea o situație mai îmbunătățită față de situația actuală. Îmi doresc foarte mult să se marșeze pe energia verde, pentru ca fiecare agent economic, fiecare casnic să poată să-și monteze acele echipamente cu care să producă energie electrică, pentru a asigura apa caldă. Contează foarte mult ca acei 25% care ne lipsesc acum să se realizeze prin energia verde”, a mai precizat managerul general al Gaz Est

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un moldovean a cumpărat un permis de conducere fals cu 150 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte …

Un bărbat beat turtă a încercat să treacă Vama Albița la volanul unei cisterne plină cu peste 25.000 litri de motorină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *