În plină pandemie, Octavian Gălățianu își prezintă lucrările în online

Octavian Gălățianu încearcă să-i atragă pe iubitorii de artă în mediul online, propunându-le o ”Expoziție virtuală” pe pagina personală de facebook, care va fi prezentată în mai multe episoade.

Artistul vasluian și-a propus ca lucrările lucrarilor să fie structurate pe secțiuni, astfel încât să aducă vasluienilor și nu numai, în mai multe episoade, peisaje citadine, satul românesc în toate anotimpurile, lucrări mai “futuriste”, iconografie și altele.

”Mi-am propus să vă aduc o rază de soare în (și din)…izolare. Sper să vă răpesc un zâmbet de speranță prin ceea ce o să vă prezint de-a lungul a câtorva zile. Vă îmbrățișez cu prietenie și…modestie”, a scris Octavian Gălățianu pe pagina de facebook.

Anul trecut, la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, artistul vasluian a participat cu o expoziție de grafică pe suport de sticlă, lucrări care redau imagini citadine cu clădiri de patrimoniu din Vaslui.

”Un crâmpei din evoluția urbană a Vasluiului l-am trăit pe viu, odată cu venirea mea aici, din Bârlad (orașul copilăriei mele). Am fost „adoptat ” de frumoasa urbe moldavă și m-am adaptat relativ ușor vieții între oamenii buni și frumoși de aici. Istoria, clădirile încărcate de trecut ale Vasluiului m-au fascinat mereu, atunci și acum. Lucrările mele se vor și un „manifest „pentru conservarea, reabilitarea excepționalelor clădiri de patrimoniu, mesaj îndreptat spre cei abilități să o facă”, a spus atunci Octavian Gălățianu.

Lucrările vasluianului au ajuns în Canada, în Statele Unite ale Americii, în Franța, acolo unde prieteni, vasluieni plecați demult de aici, și-au dorit o fărâmă de amintire din locul copilăriei lor.


Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *