În judeţul Vaslui se ating recorduri absolute de cazuri COVID-19 diagnosticate

Cu peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate ieri, rata incidenţei a trecut de 3 la mie în toate judeţele României.

Nivelul cel mai ridicat este în Ilfov, aproape 16,5 la mie, şi în Capitală, peste 16. De altfel, cele mai multe cazuri noi au fost ieri şi în Bucureşti, mai bine de 3.000, în linia ultimelor zile, dar s-au înregistrat multe îmbolnăviri şi în Prahova, aproape 950, sau în Iaşi, peste 660.

În multe judeţe se ating în această perioadă recorduri absolute de cazuri diagnosticate, aşa cum se întâmplă şi în judeţul Vaslui.

În ultimele 14 zile s-au constatat creşteri importante ale numărului de îmbolnăviri în Vaslui şi Huşi.

A crescut numărul pacienţilor internaţi în spitale şi în judeţul Vaslui. Aproape 500 sunt internaţi în spitalele din municipiul de reşedinţă de judeţ şi din Bârlad. 

În judeţul Vaslui, numai în ultimele 14 zile au fost depistate 2.819 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, o cifră alarmantă – spun autorităţile judeţului.

Numai în decursul a 24 de ore au fost înregistrate aproape 300 de noi cazuri, iar în cele două spitale din judeţ cu secţii COVID în 12 localităţi, inclusiv în municipiul Bârlad, masca a devenit obligatorie, inclusiv pe stradă şi s-au impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Cu cât ne vom vaccina mai mulţi, cu atât gradul de infectare va fi mai mic. Să lăsăm acele temeri, uitaţi-vă şi dumneavoastră câte e de dur când vezi un copil de trei luni de zile în reanimare”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

Un aspect bun, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, vine din partea a centrelor de vaccinare, unde a început să crească adresabilitatea. Pe 14 octombrie, de pildă, a fost ziua în care s-au vaccinat aproape 1.200 de persoane din tot județul. 

”Sper ca toată lumea să înţeleagă că mesajele oficiale sunt cele corecte şi ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a vedea acele mesaje care pun sub semnul întrebării vaccinul, din diverse motive, fără a demonstra”, a spus subprefectul Mircea Gologan.

În prezent, în judeţul Vaslui 12 localităţi, inclusiv municipiul Bârlad, au o rată de infectare între 6 şi 11 la mia de locuitori, iar autorităţile au luat măsuri suplimentare, precum purtarea măştii în toate spaţiile deschise. Circulaţia a fost restricţionată pe timpul nopţii.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Polițiștii vasluieni prezenți la Festivalul „Motorfest” de la Bârlad

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți din cadrul …

Accident cu victime în zona Cișmeaua Moldovencei

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate la un accident …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *