ActualitateLocal

În judeţul Vaslui, infracţiunile au înregistrat o scădere semnificativă în timpul pandemiei

În judeţul Vaslui, infracţiunile au înregistrat o scădere semnificativă în timpul pandemiei – arată un raport al poliţiei. Şi numărul de accidente rutiere a fost cu 30 la sută mai mic decât în anul precedent.

Scăderea semnificativă a numărului de infracţiuni sesizate în 2020 la nivelul judeţului Vaslui cu 25%, a numărului de accidente cu 30% sau a furturilor şi a altor infracţiuni comise cu violenţă, de asemenea, cu procente importante, reprezintă – cred poliţiştii judeţului Vaslui – rodul acţiunilor susţinute desfăşurate în perioada a anului precedent, marcat de restricţiile stărilor de urgenţă şi de alertă. Acţiunile de verificare şi control în tot judeţul au fost făcute cu ajutorul şi a altor colegi din celelalte instituţii abilitate.

”Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat la nivel judeţean. Astfel, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, jandarmi ai Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, poliţişti locali precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare au intensificat activităţile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legii. Au fost vizitate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, târgurile, precum şi mijloacele de transport în comun”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui susţin că au contat şi acţiunile de prevenire şi informare a cetăţenilor, Compartimentul de Analize şi Prevenire a Criminalităţii derulând de pildă în anul precedent peste 140 de activităţi pe linia informării pentru toate tipurile de infracţiuni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button