HC Vaslui pariază pe tineri


Sandu Iacob și Alexandru Acsinte a schimbat politica de transferuri în această vară. Mizând pe un buget mai mic față de sezonul trecut, tehnicienii s-au reorientat pe piața transferurilor, aducând jucători mai puțin cotați în Liga Națională. Astfel, HC Vaslui are unul dintre cele mai tinere loturi din campionat. Într-un top al vârstei, formația vasluiană ocupă locul 5, cu o medie de 25,87 de ani. Înaintea vasluienilor se regăsesc Minaur Baia Mare (24,79 ani), HC Odorhei (25,11 ani), CSU Suceava (25,5 ani) și Dunărea Călărași (25,52 ani).
Lotul Vasluiul este cel mai puțin numeros, Sandu Iacob mizând doar pe 16 jucători. Dintre aceștia, cinci sunt cu vârste de până în 20 de ani. Este vorba despre Ciprian Iftene, Gabriel Cumpănici, Andrei Popa, Radu Gușatu și Darius Dragon.
Cei care “strică” media de vârstă sunt portarii Răducu Tamaș și Bogdan Pralea, alături de Silvian Amihăesei și Claudiu Dediu. Toți au peste 30 de ani, decan de vârstă fiind Pralea, care are peste 40 de ani. Restul jucătorilor au până în 30 de ani.
“Chiar dacă nu am adus nume, am încredere că se vor impune la echipă. Mizez pe tinerețe și sunt convins că vor da totul pe teren, pentru a demonstra că merită să joace în Liga Națională. Timpul ne va arăta că am făcut o treabă bună”, a spus Sandu Iacob, antrenorul HC Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Florin Acatrinei este liderul marcatorilor în Liga Zimbrilor!

Vasluiul are golgheterul Ligii Zimbrilor după primele 9 etape. Este vorba despre Florin Acatrinei. Interul …

Sporting Juniorul Vaslui, înregistrată oficial în Liga 3!

Sporting Juniorul Vaslui evoluează din sezonul viitor în Liga 3, anunță Federația Română de Fotbal …