Guvernul PNL bagă dihonia în biserică! A interzis pelerinajul și scoaterea raclei cu moaștele Sfintei Paracheva!

PREMIERĂ ISTORICĂ/ Actualul Guvern a interzis participarea credincioșilor din toate colțurile țării la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Decizia luată de Guvern, prin care se interzice pelerinajul religios la Iași, a creat multă nemulțumire, mai ales că mii de credincioși se pregăteau să plece la Iași, pentru a atinge racla cu moaștele Cuvioasei.

Conducerea Mitropoliei Moldovei și Bucovine anunță că deciziile Guvernului vor trebui respectate, iar pelerinii vor trebui să stea acasă, în acest an.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi-au exprimat public nemulţumirea că s-au considerat riscurile pentru organizarea pelerinajului mai mari decât, spre exemplu, cele ale organizării alegerilor locale.

„De la începutul pandemiei, Biserica a sprijinit acele eforturi ale autorităţilor depuse în slujba sănătăţii oamenilor, respectând măsurile specifice acestei perioade. Organizarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva întăreşte această atitudine constantă a Bisericii, pelerinii având de respectat reguli dintre cele mai stricte. În acest context, ni s-ar fi părut normal ca şi autorităţile să mizeze pe un comportament responsabil al credincioşilor, în continuarea aceleiaşi încrederi cu care au fost învestiţi, în calitatea lor de cetăţeni, la recentele alegeri locale”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Într-un comunicat remis presei de Mitropolie, se mai lasă de înţeles că este nedrept faptul că oamenii din alte judeţe au libertatea de a veni în Iaşi pentru orice alt motiv, mai puţin pentru a participa la pelerinaj.

„Este necesar să se înţeleagă de către toţi că între libertăţile fundamentale se numără şi dreptul oamenilor de a-şi manifesta liber şi neîngrădit convingerile religioase. Organizatorii sărbătorii Sfintei Parascheva cer iertare lui Dumnezeu, precum şi pelerinilor care nu pot veni la Iaşi din cauza restricţiilor impuse, exprimându-şi nădejdea că pentru aceştia va veni cât mai curând şi clipa în care vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaşte”, se mai precizează în mesajul Mitropoliei. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *