ActualitateLocal

“Gustul bucuriei de altădată”

dupa amiezi
Apelând la memorialistică, conf.univ.dr.Emanuela Ilie a propus publicului vasluian un subiect mai rar tratat, legat de “Gustul bucuriei de altădată”. Invitata conferinţei “După amiezi culturale la Vaslui” a pornit de la perioada copilăriei, sedusă de aromele din bucătăriile celor două bunici. Din postura de masterchef cultural, Emanuela Ilie a reuşit să facă un periplu interesant prin gastronomia bunicilor, amintind de prăjituri, ciorbe şi tradiţionalele sărmăluţe, afirmând că toate acestea i-au adus “bucurii senzoriale”.
Dascălul ieşean nu a ratat ocazia ca în cuvântul său să pomenească şi de alte aspecte din gastronomia lumii, redate cu acurateţe şi în amănunt, de personalităţi ale literaturii universale, zugrăvind, prin cuvinte, un adevărat portret al gospodinei de altădată, fiindcă actuala este considerată “generaţia sandvici”, cotropită de multitudinea problemelor familiale.
Concluzia a aparţinut directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul”, Gelu Bichineţ, care a remarcat faptul că “aceste întâlniri au dar de a ne face mai bogaţi sufleteşte şi ne oferă o stare de bine”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button