Saturday , 20 August 2022, 06:34

GALERIE FOTO/ Cel mai longeviv director de gimnaziu a ieșit la pensie!

Zilele trecute a ieșit la pensie unul dintre cei mai longevivi directori de școală din România. După 31 de ani de directorat neîntrerupt la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, profesorul Petru Asmarande s-a hotărât, cu durere în suflet, să se despartă de locul în care a petrecut aproape jumătate din viață.

Profesorul Asmarande își amintește cu nostalgie  cum a fost ”uns” ca director, imediat după revoluție, în 1990.

Școala de la Moară, cum mai este cunoscută de vasluieni, pe care a codus-o până de curând, este una etalon pentru învățământul vasluian, cu numeroși elevi, prezenți la concursurile și olimpiadele școlare naționale.

Odată intrat în pensie, profesorul Asmarande, un om extrem de dinamic, și-ar dori să poată continua unele proiecte, aflate încă în derulare.

În urma sa rămân realizările din toți cei 31 de ani de management, dar și ca profesor de geografie, având trei elevi cu premii la olimpiada națională de geografie, zeci de premii la fazele locale ale olimpiadei de geografie sau la concursul național TERRA.

Clădiri renovate și modernizate, centrală termică proprie, construcții noi ori proiecte europene gândite să țină copiii aproape de procesul educativ, sunt alte realizări manageriale.

Astfel, colegii au ținut să-l felicite într-un mod cu totul original, organizând o festivitate artistică, la care au luat parte foști elevi, foști și actuali dascăli ai Școlii ”Dimitrie Cantemir”, inspectori școlari, colegi profesori de geografie, dar și foști colegi dascăli, astăzi aflați pe alte meleaguri, care nu l-au uitat și au dorit să fie părtași la acest moment important din viața fiecăruia.

S-au depănat amintiri, s-au povestit tot felul de istorioare, s-a amintit de importanța geografiei în cotidianul uman, pentru ca la final să se cânte tradiționalul ”La mulți ani”, cu urarea ”pensie cât mai lungă”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă, iar fermierii speră …

Un bărbat a rămas încarcerat într-un accident rutier la ieșirea din Bârlad spre Tutova.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru descarcerare unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *