EducatieLocal

Gabriela Plăcintă: ”Aveam așteptări mai mari de la domnul ministru Tătaru!”

Fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Gabriela Plăcintă, a comentat numirea Loredanei Roman în fruntea învățământului vasluian.

Aceasta susține că se aștepta ca actuala guvernare să aducă un om cu calități profesionale și care se bucură de apreciere în comunitate.

”Sunt dezamăgită de numirea actuală. Aveam așteptări mai mari de la domnii Bichineț și Tătaru. Până la urmă, cu un așa ministru, care intră peste dascăli în timpul orelor, la ce te poți aștepta”, a spus Gabriela Plăcintă, cel mai longeviv inspector general.

Ea s-a aflat în fruntea ISJ Vaslui timp de opta ani, din 2012, bucurându-se de cea mai mare popularitate, date fiind proiectele inedite iniţiate în Vaslui, care au devenit modele de bune practici.

”Întreaga activitate a inspectorului şcolar general a avut la bază convingerea că misiunea esenţială este de a contribui substanţial la optimizarea tuturor activităţilor din domeniul învăţământului, în armonie cu realităţile pieţei europene a muncii, prin asigurarea accesului egal la educaţie, formare iniţială şi continuă de calitate, prin transformarea şcolii în centru de resurse de învăţare permanentă a întregii comunităţi locale, prin descentralizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi prin participarea la procesul decizional privind educaţia a tuturor actorilor sociali interesaţi. În această perioadă, inspectorul şcolar general s-a constituit în garant al învăţământului de calitate prin promovarea culturi organizaţionale centrate pe calitate şi prin reconsiderarea argumentată a conceptului de calitate, din punctul de vedere al beneficiarului direct – elevul. În activitatea complexă şi de mare răspundere a Inspectoratului şcolar Judeţean Vaslui, s-a ţinut cont de recomandările, ordinele şi dispoziţiile Ministerului Educaţiei şi Cercetării, de sprijinul permanent al Prefecturii şi Consiliului Judeţean Vaslui şi de parteneriatul eficient cu consiliile locale”, a menționat Gabriela Plăcintă într-un bilanț al activității prezentat presei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button