Forțe impresionante ale MAI vor asigura măsuri de ordine publică în ziua alegerilor parlamentare

În perioada 5-6 decembrie a.c., 733 de efective, dintre care 174 de poliţişti, 176 de jandarmi, 172 de pompieri, 205  polițiști de frontieră, vor asigura paza şi protecţia a 536 de secţii de votare, din totalul celor 542 ce s-au constituit pe raza judeţului Vaslui, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I. (polițiști din cadrul Biroului Județean pentru Imigrări Vaslui, Biroului Județean Poliție Transporturi Vaslui și Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Vaslui).

Duminică, 6 decembrie a.c., peste 255 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, vor fi asigurate rezerve de polițiști, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, peste 80 de polițiști, 50 de jandarmi, 25 de poliţişti de frontieră și 23 de pompieri vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, personalul M.A.I. va efectua misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui va avea în responsabilitate 174 de secţii de votare, constituite în 169 de locaţii, unde vor fi prezenţi 174 de poliţişti,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui va avea în responsabilitate 160 de secții de votare dispuse în 77 de locații, unde vor fi prezenți 172 de pompieri,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va avea în responsabilitate 88 de secții de votare dispuse în 88 de locații, unde vor fi prezenți 176 de jandarmi, iar Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui va avea în responsabilitate 114 secții de votare dispuse în 113 locații, unde vor fi prezenți 205 poliţişti de frontieră.

Jandarmii militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă Mihail Racoviță” Vaslui vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

172 de pompieri militari asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Premergător procesului electoral, pompierii militari au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

DSP anunţă deschiderea a trei fluxuri noi pentru imunizarea cu vaccinul anti-covid

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunţat că, începând de luni, trei noi fluxuri …

Peste 100 de copii cu vârsta de până la trei ani suferă de malnutriţie

Un număr de 116 copii cu vârsta de până la trei ani se află în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *