Saturday , 28 November 2020, 04:05

Focar de COVID-19 la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui!

De această dată a fost afectată Secţia de Chirurgie a instituţiei sanitare, după ce 14 cadre medicale au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat pentru postul nostru de radio, că urgenţele chirurgicale sunt direcţionate la Spitalul din Huşi şi au fost luate toate măsurile de dezinfecţie, urmând ca activitatea să fie reluată cu cadre medicale de la alte compartimente.

„La această dată, în judeţul Vaslui, este în desfăşurare un focar în unitatea sanitară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde, în secţia Chirurgie au fost identificate 6 asistente şi 8 îngrijitoare şi infirmiere infectate cu noul coronavirus. Activitatea secţiei s-a reorganizat, asistenţa medicală de urgenţă fiind asigurată de personalul negativ. Un alt focar dar în supraveghere este într-un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială din judeţul Vaslui”, a declarat Mihaela Vlada.

În cursul săptămânii trecute, un focar similar a fost înregistrat în secţia Medicină Internă de la spitalul vasluian, iar bolnavii au fost, de asemenea, direcţionaţi la spitalul din Huşi. Activitatea în secţie a fost reluată cu cadre medicale medii provenite din alte sectoare ale unităţii medicale.

De la începutul epidemiei judeţul Vaslui a raportat 1577 de îmbolnăviri, 29 de cazuri noi fiind înregistrate ieri.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproximativ 2.000 de firme din județ se vor închide din cauza pandemiei, crede președintele CCIA

Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, preconizează că aproximativ 2.000 …

Accident la ieșirea spre Negrești! Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *