Fermierii, optimişti în privinţa recoltelor din acest an

După un an extrem de secetos, în care aproape 1.700 de fermieri au fost autorizaţi pentru primirea de despăgubiri suferite la culturile agricole, Direcţia pentru Agricultură Vaslui anunţă că acum rezerva de apă din sol, de la nivelul judeţului, a devenit una satisfăcătoare, iar culturile au o densitate bună.

În urma precipitaţilor din ultimele săpătmâni, rezerva de apă din sol, de la nivelul judeţului Vaslui, a devenit una mulţumitoare, până la o adâncime de 100 de centimetri – spun reprezenanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Vaslui.

Directorul Gugel Crudu a precizat că starea de vegetaţie a culturilor de toamnă este, de asemenea, una bună, ceea ce determină fermierii să fie optimişti în privinţa recoltelor din acest an.

Anul trecut, seceta persistentă a afectat în jur de 60.000 de hecare de culturi, fermierii întregistrând pierderi importante.

De aceea, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Vaslui a autorizat la plată aproape 1.700 de cultivatori, care, practic, nu au avut ce recolta de pe câmpurile afectate de seceta pedologică.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *