Wednesday , 25 November 2020, 06:49

Fără flori la deschiderea noului an școlar!

Inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Loredana Roman, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că părinţii ar trebui să se abţină de la a cumpăra flori pentru cadrele didactice în prima zi de şcoală.

‘Nu putem interzice, fiindcă nu există o lege care prevede că trebuie duse flori la şcoală, e doar o recomandare. Recomand părinţilor să nu meargă cu flori la şcoală. Consider că este un an în care vom începe şcoala altfel şi, eventual, ne putem arăta recunoştinţa pentru ceea ce face cadrul didactic pentru noi printr-un zâmbet sau prin oricare alt gest simplu, fără atingere fizică’, a declarat Loredana Roman.

Referitor la festivităţile de deschidere a anului şcolar, şefa ISJ a precizat că a transmis conducerilor unităţilor de învăţământ să nu organizeze astfel de activităţi. Întrebată dacă are cunoştinţă despre faptul că unii primari din judeţ intenţionează să organizeze aceste festivităţi la şcolile din comunele pe care le conduc, Loredana Roman a subliniat că primarii nu au atribuţii în acest sens.

‘Dacă sunt primari care vor să facă asta, fac o confuzie. Primăria, ca instituţie, trebuie să se asigure că şcoala funcţionează în bune condiţii din punct de vedere al clădirii şi al materialelor, pentru că are buget pentru aşa ceva. În momentul în care vorbim de procesul instructiv-educativ, de deschiderea şcolii, acolo directorul este cel care stabileşte ce şi cum. Ne dorim o colaborare bună, dar nu există în toate comunele. (…) Am transmis că nu este momentul să se organizeze festivităţi de deschidere. Am cunoştinţă că la noi în judeţ nu vor fi festivităţi de deschidere’, a menţionat inspectorul general şcolar al ISJ Vaslui.

Loredana Roman a subliniat că şcolile din judeţ sunt pregătite să-şi primească elevii, în toate spaţiile fiind efectuate lucrările de igienizare şi dezinfecţie. De asemenea, în şcoli există măşti de protecţie pentru elevi, cel puţin pentru primele două săptămâni de cursuri.

La nivelul judeţului există, potrivit ISJ, o singură şcoală care nu va putea fi deschisă, dintr-o localitate a comunei Pungeşti, ai căror elevi vor învăţa temporar într-o altă unitate de învăţământ la care vor fi transportaţi cu un microbuz.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Negreșteancă salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru salvarea unei persoane de sex …

Accident spectaculos lângă Mărul de Aur! Două mașini răsturnate pe DN24!

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată …

Un comentariu

  1. Nimeni în drum conduce educatia

    Astept de cand s-a facut numirea acestei persoane in fruntea invatamantului vasluian sa vad un CV facut public. Asa e corect, legal, normal. Nu e negociabil si e primul lucru cu care ne prezentam in fata oamenilor, mai ales acum, cand traim vremuri dificile, ciudate, nesigure si cerem oamenilor sa respecte aia, aia, aia. Ca e omul lui X, Y, Z, (spagari notorii locali sau nationali), pmp, pnl, usr, psd, alde (si cine o mai fi participat la impartirea sinecurilor) nu poate fi o carte de vizita. Din contra… Doar nu e pusa politic, ci pentru ca a fost un cadru didactic de exceptie, nu-i asa? Persoana cu functie publica importanta, care se ocupa de educatia copiilor nostri si indrumarea a sute de cadre didactice, trebuie sa ne spuna cine este. Cu atat mai mult cu cat lasa impresia ca e lipsita de educatie, stapanire de sine si are probleme de comportament. Ori poate, stie bine ce face dar prin teroare obtine plicuri cu bani, membri de partid, obedienta si ascultare neconditionata (doar are ”profesori” buni). Asemenea comportamente nu trebuie tolerate. Nu e de ce. Inca niste iesiri isterice in spatiul public, grobianisme la conferinte ori sedinte, si va trebui sa luam masuri legale de indreptare a lucrurilor. Nu are nici o legatura cu EDUCATIA acest tip de comportament. Si nici nu tremuram de frica ”personalitatilor” care au scos-o la interval. Punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *