ActualitateLocal

Fantasia, pe scena Festivalului ”Gheorghe Cucu”


Fantasia a fost invitată de onoare la Festivalul de muzică corală, laică și religioasă ”Gheorghe Cucu” de la Puiești.
Corala vasluiană a atras un public numeros, iar recitalul prezentat a fost pe placul celor prezenți. Piesa ”Hora”, pe ritmuri folclorice, a reușit să-i antreneze pe localnici la dans, fetele pregătite de profesorul Vasile Negură fiind răsplătite la final cu aplauze.
“La nivelul comunei Puieşti are loc an de an Festivalul de muzică corală, laică şi religioasă «Gheorghe Cucu». Ne bucurăm ca în această zi să avem alături de noi reprezentanţii coralei Fantasia şi alți renumiţi profesori din judeţ. Trebuie spus că de aici s-au ridicat multe personalităţi recunoscute pe plan naţional: compozitorul Gheorghe Cucu, maestru al muzicii religioase şi al prelucrărilor de folclor, Felix Aderca, deschizător de noi drumuri în proza românească, poetul Lucian Vasiliu, una dintre vocile proeminente ale literaturii româneşti contemporane, și alții”, a declarat Costel Moraru, primarul comunei Puieşti.
Manifestarea, organizată de Centrul Cultural “Gheorghe Cucu”, Consiliul Local şi Primăria Puieşti, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Vaslui, a început cu simpozionul “Primul război mondial-Mărturii de pe Valea Tutovei”. Au susţinut alocuţiuni profesorii Petruș Andrei, Livia Andrei, Mihai Focșa, precum şi etnologul Dan Ravaru, care a şi moderat evenimentul.
“Faptul că acum ne întâlnim şi îl comemorăm pe Gheorghe Cucu este extraordinar de important. Şi, ca o tradiţie locală, evidentă de fiecare dată când se organizează acest festival, am remarcat contribuţia nemijlocită a primarului Costel Moraru şi a directoarei Centrului Cultural «Gheorghe Cucu»”, a spus profesorul Dan Ravaru.
În cadrul simpozionului, au avut loc şi o lansare de carte. Este vorba despre volumul lui Petruș Andrei, “Când la stânga, când la dreapta”.
Programul artistic a fost completat de grupul folcloric “Răzeşii” din Pogoneşti şi grupurile vocale “Mlădiţe Puieştene”, “Ramuri de stejar” (Bogdăneşti) şi “Junii Ivăneștiului” (Ivănești).
Spre seară, localnicii s-au bucurat şi de un spectacol susţinut de marea artistă Matilda Pascal Cojocărița, alături de Ion Suruceanu și Igor Cuciuc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button