ActualitateLocal

Fantasia a cucerit publicul încă de la deschidere


Corala Fantasia se află la loc de cinste printre cele mai bune 16 formații corale, selectate să participe la cea de-a 18 ediție a Festivalului Internațional de muzică corală pentru tineret ”EUROTREFF-2017”, ce are loc până duminică, la Wolfenbuttel (Germania).
Evenimentul adună peste 700 de participanți de la 16 coruri din nouă țări europene. România este reprezentată de corala pregătită de profesorul Vasile Negură. Fantasia a impresionat încă de la deschiderea evenimentului, interpretarea de excepție a piesei ”Chindia” determinându-i pe cei peste 1.000 de spectatori să aplaude minute în șir.
”Superb! Acuratețea interpretativă, dicția perfectă, costumația, culminând cu interpretarea, vă face să fiți cei mai buni”, a spus Olga Belko, dirijoarea corului din Belarus.
Fantasia este inclusă într-o varietate de concerte pentru a-și prezenta repertoriul, urmând să susțină concerte în centrul orașului și în diferite biserici din Wolfenbuttel. Nu vor lipsi atelierele de lucru, unde renumiți dirijori din Germania și alte țări vor lucra cu toți participanții.
Concertul final din Wolfenbüttel Lindenhalle va prezenta rezultatele tuturor atelierelor în seara de 9 septembrie.
Tema EUROTREFF este ”Dreams”, organizatorii mizând pe faptul că forma visurilor noastre este dincolo de înțelegere și limitare. În cadrul festivalului, spectatorii se vor confrunta sunete, culori și forme pe care nu le cunoaștem și evocăm imagini, astfel încât noaptea ne confruntăm cu speranțele sau temerile noastre, iar imediat ce ne trezim, visul a dispărut. În timpul zilei, visăm să ne dorim un loc frumos și vom trimite gândurile noastre să călătorească.
”Visăm o lume mai echitabilă, o pace și o viață în care toată lumea se află în unitate cu toți ceilalți. ”Am un vis” așa a început Martin Luther King discursul cel mai faimos. John Lennon a cântat “Imaginați-vă”, iar trupa “Luxuslärm” ne încurajează să “trăim visele tale”. La EUROTREFF 2017 sperăm să ne urmărim visurile, fantastice sau altfel, în muzică. Împreună sperăm să cântăm și împreună sperăm să visăm”, au spus organizatorii la deschidere.
Înainte de EUROTREFF, Fantasia a susținut un concert la Uelzen, un oraș cu peste 35.000 de locuitori, care a renăscut din cenușă, după ce a fost distrus în totalitate în cel de-al doilea război mondial. Concertul s-a bucurat de aprecierile celor 300 de spectatori, care au aplaudat în picioare prestația fetelor, cuvântul superb fiind pe buzele tuturor. Spectacolul a avut loc în Teatrul din Uelzen, iar Fantasia a mai interpretat două piese, alături de corul Herzog-Ernst Gymnasium.

Related Articles

Back to top button