Expoziţie de pictură în foaierul Primăriei

DSC_5999
Ieri a avut loc vernisajul unei expoziţii de artă plastică, găzduită de foaierul Primăriei Vaslui. Lucrările expuse reprezintă o parte din cele care participă la Concursul Naţional de artă plastică “Icoane şi îngeri”, organizat de Palatul Copiilor, Şcoala “Elena Cuza”, Şcoala Puşcaşi, Inspectoratul Şcolar şi Primăria Vaslui.
Manifestarea a ajuns la cea de a şasea ediţie şi face parte din Proiectul Naţional “Icoane şi îngeri”.
“Nu e o supriză pentru noi. Concursul este deja cunoscut la nivel naţional. Am ajuns la cea de a şasea ediţie, iar de la an la an numărul participanţilor este în creştere. Avem lucrări din 19 judeţe, de la peste 60 de unităţi de învăţământ. Aşa că mă aşteptam ca participarea să fie aşa de mare”, a spus Elena Fociak, unul dintre organizatorii evenimentului.
Pe lângă concursul de artă plastică, proiectul a mai avut încă două secţiuni. Este vorba despre concursul naţional de artă fotografică, aflat la prima ediţie şi care a adunat peste 200 de lucrări participante. Tot la prima ediţie s-a aflat şi Simpozionul Naţional “Educaţie şi Educatori”, care a strâns peste 90 de lucrări ale cadrelor didactice, cu referire ls semnificaţia unor sărbători creştine, reolul limbilor străine în viaţa de zi cu zi, metode şi mijloace utilizate în activitatea didactică şi activităţile extraşcolare şi proiectele educaţionale de bună practică.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *