Episcopia Huşilor: Anumite persoane, în mod abuziv, înşală lumea, iniţiind o ”colectă” pentru episcopul Ignatie

Episcopia Huşilor a infirmat, marţi, informaţiile vehiculate în spaţiul public în judeţul Bacău potrivit cărora ierarhul Huşilor, Ignatie, ar avea nevoie de bani pentru a se opera în Italia, precizând că anumite persoane, ”în mod abuziv”, nu fac decât să înşele lumea.

”Am aflat că anumite persoane, în mod abuziv, înşală lumea, iniţiind o aşa-zisă ‘colectă’ pentru ‘episcopul ortodox Ignatie Mureşanul de la Huşi, care are nevoie să se opereze de cancer în Italia’ – fapt total neadevărat. Pentru ca înşelătoria să aibă efectul dorit, aceste persoane au încercat să realizeze ‘colecta’ folosindu-se de vizibilitatea statutului de persoană publică al Părintelui Episcop Ignatie. Totodată, s-au adresat şi altor confesiuni decât cea ortodoxă, astfel încât acelora să le fie mai dificil să verifice veridicitatea informaţiilor. Poliţia a fost sesizată în acest caz, astfel încât cei ce profită de buna credinţă a oamenilor să răspundă pentru faptele lor de înşelătorie”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Reprezentanţii episcopiei i-au îndemnat pe toţi credincioşii să fie foarte atenţi şi reţinuţi în a da curs multitudinii de solicitări care vin din partea unor falşi reprezentanţi ai unor aşa-zise ”asociaţii umanitare” şi care, folosindu-se de numele unor persoane publice sau cazuri de boli grave, înşală buna-credinţă a oamenilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *