Episcopia Hușilor a organizat o nouă tabără la Dodești


Episcopia Hușilor s-a implicat în organizarea unei noi tabere în localitatea Dodești, la care au participat 120 de copii cu posibilități materiale reduse.
În Tabăra ”Copilărie și credință”, copiii au petrecut cinci zile împreună cu animatorii voluntari veniți din Iași, Suceava, Bacău sau București.
Aceștia au participat la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură.
Cu prilejul acestor workshop-uri și ateliere tematice, copiii au putut descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari.
”Mărturisesc că este pentru mine un lucru inedit și în același timp se confirmă încă odată că indiferent câtă experiență ai avea și câți ani de viață ar fi, întotdeauna ai ce învăța, cu mai mult este îmbucurător faptul că învățăm de la cei pe care ar trebui să îi învățăm: de la tineri. După o săptămână ne-am dat seama că este foarte mult de lucru mai ales în spațiul celor tineri, spațiu pe care, din păcate, societatea românească a abandonat-o, dar nu Biserica. Provocările sunt destul de mari în aceste timpuri, însă întotdeauna Biserica dorește și caută să fie cu un pas înaintea societății. Așa s-a întâmplat și în această zonă și am constatat-o pe fețele tinerilor care au participat la această tabără, peste 120 de copii, care și-au exprimat bucuria dar mai ales sentimentul de apartenență la ceva. Acest «ceva» nu este decât Biserica noastră, care le-a oferit această activitate minunată, o tabără la care participanții prin joc, cântec și voie bună, au învățat să-L cunoască și să trăiască cu Hristos”, a spus părintele Vasile Lăiu, protopop al Protoieriei Bârlad.
Următoarea tabără din cadrul acestui proiect se va desfășura în perioada 28 august-1 septembrie, în localitatea Tăcuta.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *