ActualitateLocal

Elevii vor învăța online în perioada 25-29 septembrie

În unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare, cursurile se vor desfășura exclusiv online în zilele de vineri, 25 septembrie, luni, 28 septembrie și marți, 29 septembrie, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației. 

”Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line”, precizează MEC, într-un comunicat de presă.

Decizia a fost aprobată de ministrul Educației, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

”În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5.545/2020”, informează Ministerul

Conform MEC, procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30 septembrie 2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județe/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button