Elevii din 21 de unități școlare vasluiene învață în online

ISJ Vaslui a anunțat că săptămâna viitoare, elevii din 21 de unități de învățământ rămân acasă, urmând a învăța în sistem online. Aici a fost schimbat scenariul în roșu, după ce rata de infectare cu virusul covid a trecut de 3 la mie.

Doar la Școala Poienești, elevii sunt nevoiți să stea în fața tabletelor sau calculatoarelor, după ce clădirea școlii a fost afectată de un incendiu.

Alte 100 de unități școlare vor fi în scenariul galben, unde la cursuri vor fi prezenți copiii preșcolari, cei din clasele primare și elevii din clasele terminale, a opta și a XII-a.

De asemenea, 519 școli vor fi în scenariul verde, unde se va învăța față în față.

Față de săptămâna aceasta, 75 de unități școlare au schimbate scenariul pentru perioada următoare, din care 47 de unități vor trece în scenariul verde.

”Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ”, precizează un comunicat de presă transmis de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *