Elevii de la Negrești vor învăța mecanică pe un tractor ultramodern

În aceste zile, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” a făcut o achiziție importantă pentru dezvoltarea învățământului tehnic derulat în unitatea școlară.

Este vorba de un tractor performant marca Steyr, produs de Mecanica Ceahlău, un utilaj cu dublă tracțiune și cu post pentru instructor auto.

Noua achiziție va contribui la îmbunătățirea competențelor practice pentru elevii care optează pentru clasele cu profil mecanic-agricol și va fi extrem de utilă pentru formarea profesională a absolvenților liceului în ideea integrării pe piața muncii agricole locale și europene, unde cererea este foarte mare.

Demersurile achiziționării au fost începute anul trecut, de către directori și administratorul de patrimoniu, după ce vechiul tractor, foarte uzat, nu mai corespundea normelor actuale.

Un sprijin important în cumpărarea tractorului a venit din partea CONSILIULUI JUDEȚEAN Vaslui, care a contribuit cu 115.000 lei din cei 215.000 lei, costul total al investiției.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *