Elevi de-o șchioapă, s-au întrecut la alergat


Peste 100 de elevi de la clasele I și a II-a, din zona Vasluiului, au participat la competiția atletică ”Vreau să fiu și eu campion”.
Aceștia provin de la școlile ”Constantin Parfene”, ”Dimitrie Cantemir” și ”Alexandra Nechita” din Vaslui, Solești, Lipovăț, Poienești și Oprișița.
Copiii, fete și băieți, au concurat la două probe: 40 m viteză și 200 m rezistență, însă au fost testați și la săritura în lungime de pe loc.
”Ne-am bucurat de vreme bună și de o participare mulțumitoare, pentru prima ediție. Din fericire, am avut copii cu potențial pentru atletism. Cu siguranță, ei se vor regăsi la liceul nostru în viitorul apropiat”, a spus profesoara Doina Crețu, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, inițiatoarea proiectului, alături de profesorul Dragoș Hăulică.
”Concursul este susținut de Federația Română de Atletism, iar obiectivul nostru este revigorarea atletismului la nivel de Vaslui. Sunt mulți copii, care și-ar dori să facă performanță, însă nu cunosc prea multe despre atletism. Mulți credeau că se plătește o anumită taxă, însă precizez că totul este gratuit”, a completat profesorul Hăulică.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Florin Acatrinei este liderul marcatorilor în Liga Zimbrilor!

Vasluiul are golgheterul Ligii Zimbrilor după primele 9 etape. Este vorba despre Florin Acatrinei. Interul …

Sporting Juniorul Vaslui, înregistrată oficial în Liga 3!

Sporting Juniorul Vaslui evoluează din sezonul viitor în Liga 3, anunță Federația Română de Fotbal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *