Ei sunt sportivii anului 2016

maria-ifteni

Lume multă a dorit să fie părtaşă la sărbătoarea sportului vasluian, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS). Sala mare a Consiliului Județean a fost neîncăpătoare la evenimentul în cadrul căruia cei mai merituoşi sportivi au fost răsplătiţi cu diplome, trofee şi premii în bani.
Față de anul trecut, organizatorii au decis ca în 2016 să fie evidențiați sportivii medaliați ierarhic doar cei de pe podium.
La disciplinele olimpice, în topul anului 2016, pe locul 3 s-a clasat atleta Diana Bogos, campioană națională la tineret, în proba de 800 m, și multiplă medaliată în competițiile naționale de junioare. Sportiva este pregătită de profesoara Viorica Pintilie.
Pe locul 2 s-a plasat Andrei Mihăiță Micu, de la CS ”Viitorul” Vaslui. El este pregătit de profesorul Laurențiu Maxim. Aruncătorul este campion balcanic la juniori și cel mai bun sportiv în competițiile naționale
Titlul de sportivul anului a fost obţinut de Maria Ifteni, pregătită de profesoara Viorica Pintilie. Atleta de la LPS Vaslui este multiplă campioană naţională.
Organizatorii au ținut să îi mai evidențieze pe sportivii Aura Blioju (CSȘ Bârlad), campioană națională în proba de 2.000 m obstacole, gimnasta Daniela Trică (CSȘ Bârlad), Isabela Spiridon (LPS Vaslui), campioană națională la cros, Andrei Alestar (CS ”Viitorul” Vaslui), vicecampion la aruncarea ciocanului, Viorica Cristina Bocăneț (atletism-CS ”Viitorul” Vaslui), Victor Ioniță (atletism-CS ”Viitorul” Vaslui), Andreea Păuc (lupte libere-CS ”Viitorul” Vaslui), Laurențiu Chelaru (atletism-CS ”Viitorul” Vaslui) și echipa de rugby în 7 de la CSȘ Bârlad, pregătită de profesorul Daniel Tufaru, vicecampioană națională la Under 19.
La sporturile neolimpice, podiumul aparține în totalitate CS ”Liga de Est” Vaslui, club care a adus numeroase medalii din competițiile internaționale și în acest an.
Podiumul a fost început de Adelina Mihai, de la CS” Liga de Est”, campioană europeană şi multiplă campioană națională la taekwon-do.
Locul doi îi aparţine lui Marcel Miron, campion european la taekwon-do.
În fine, titlul de sportivul anului i-a fost atribuit sportivei Andra Larisa Ghețeu, de la CS “Liga de Est” Vaslui, campioană și vicecampioană europeană la taekwon-do.
Cu rezultate remarcabile în acest an au mai fost sportivii Iulian Costea (kempo-CS ”Defender” Vaslui), Alexandru Sandu (karate tradițional-CS ”Karate Kensei” Vaslui), Mircea Hondru, Maria Popa, Alexandru Coroi, Alin Zaharia și Ștefan Frățian (toți de la CS ”Liga de Est” Vaslui) și Alexandru Filip (taekwon-do-CS ”Sulsa” Vaslui).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *