Educatoare sancţionată după ce un copil a plecat din grădiniţă fără ştirea sa

O educatoare de la Grădiniţa cu program normal Fâstâci din judeţul Vaslui a fost sancţionată după ce, în cursul lunii martie, părinţii unui copil au reclamat că acesta a plecat singur din unitatea de învăţământ în timpul programului, fără ştirea cadrului didactic.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a informat, miercuri, că pentru evitarea unor incidente similare s-a luat decizia modificării programului de lucru al îngrijitorului.

”Comisia de cercetare disciplinară a făcut cercetări în urma cărora a fost întocmit un raport înregistrat la secretariatul unităţii şcolare şi înaintat Consiliului de Administraţie al şcolii pentru a fi stabilită sancţiunea. Consiliul de Administraţie al şcolii întrunit pe data de 30 martie a hotărât ca doamna educatoare să fie sancţionată cu avertisment scris. În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, programul îngrijitorului din şcoală a fost schimbat din intervalul orar 9,00 – 15,00 cum era înainte de incident, în intervalul orar 8,00 – 14,00, astfel încât acesta să poată supraveghea copiii în afara sălii de grupă, pe holuri, la toalete şi în curtea şcolii, pe toată durata în timpul programului activităţilor didactice”, a declarat presei inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Loredana Roman.

Incidentul s-a petrecut în luna martie, când copilul în vârstă de 4 ani a plecat de la grădiniţă în timp ce educatoarea se afla în sala de clasă, a străbătut pe jos aproximativ doi kilometri şi a ajuns singur la domiciliu murdar şi speriat.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *