ActualitateLocal

„Educaţie Rutieră,Educație pentru Viață”-


Elevii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” cu un echipaj format din doi băieți și două fete din clasele III-VIII, pregătit de profesorul Mihai Moșnianu, v-a participa în perioada 29 iunie-04 iulie, la Concursul Național de Ciclism și Educaţie Rutieră “Cupa DHS”- faza națională desfășurat în Mun.Bistrița, jud. BN, în perioada 29- 02 iulie 2018 și la Concursul Național de „Educaţie Rutieră,Educație pentru Viață”- faza națională, Târgu Secuiesc, jud. HR desfășurat în perioada 02-04iulie iulie 2018.
Scopul acestor concursuri este de a promova un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, de a preveni producerea accidentelor de circulaţie în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor, precum și de a verifica gradul de pregătire a elevilor posesori de biciclete în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.
Elevii vor completa un chestionar pe teme de siguranță rutieră pe bicicletă si în calitate de pieton,parcurgerea unui traseu în parcul școală, precum și verificarea gradului de pregătire a elevilor posesori de biciclete în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ..
Asemenea, concursuri îsi propun constientizarea biciclistilor cu privire la regulile de circulatie, importanta unei echipări corespunzatoare atât a biciclietei, cât si a biciclistului, precum si respectarea unei conduite potrivite în trafic – toate menite sa sporească siguranta deplasării pe bicicletă.
Gelu Fona, Manager Proiect în cadrul Eurosport DHS Romania spunea despre această competiție „Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români”.
Eforturile copiilor vor fi răsplătite cu premii şi diplome, în clasamentul pe echipaje, diferenţa va fi dată de punctele de penalizare de la chestionar și proba de îndemânare, precum și de timpul realizat de fiecare membru din echipaj la proba de îndemânare, contând fiecare secundă.
Urez succes echipajului Școlii Gimnaziale„Dimitrie Cantemir

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button