ActualitateLocal

DSP are peste 36.000 de doze de vaccin antigripal din cele aproape 82.000 primite în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a informat că are la această dată un număr de 36.591 de doze de vaccin antigripal din cele 81.816 primite la începutul sezonului rece.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii DSP Vaslui, pentru imunizarea gratuită a unui număr cât mai mare de persoane, Ministerul Sănătăţii a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele de populaţie, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu doar cele incluse în grupele de risc stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”De la începutul sezonului rece, am recepţionat pana în prezent 81.816 de doze de vaccin antigripal din care 45.225 au fost administrate populaţiei. La data prezentă, DSP Vaslui dispune 36.591 doze de vaccin, din care 9.655 sunt distribuite în teritoriu. Vaccinul antigripal nu conţine niciun virus gripal viu. Acest lucru înseamnă că vaccinul nu poate provoca gripa sau alte infecţii. Pentru a limita răspândirea gripei dar şi a altor viroze respiratorii este necesar să fie luate şi alte măsuri”, precizează un comunicat de presă transmis de DSP Vaslui.

Pentru programări şi informaţii legate de vaccinarea antigripală cetăţenii sunt sfătuiţi să se adreseze medicilor de familie. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button