Thursday , 29 September 2022, 22:38

DSP are peste 36.000 de doze de vaccin antigripal din cele aproape 82.000 primite în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a informat că are la această dată un număr de 36.591 de doze de vaccin antigripal din cele 81.816 primite la începutul sezonului rece.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii DSP Vaslui, pentru imunizarea gratuită a unui număr cât mai mare de persoane, Ministerul Sănătăţii a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele de populaţie, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu doar cele incluse în grupele de risc stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”De la începutul sezonului rece, am recepţionat pana în prezent 81.816 de doze de vaccin antigripal din care 45.225 au fost administrate populaţiei. La data prezentă, DSP Vaslui dispune 36.591 doze de vaccin, din care 9.655 sunt distribuite în teritoriu. Vaccinul antigripal nu conţine niciun virus gripal viu. Acest lucru înseamnă că vaccinul nu poate provoca gripa sau alte infecţii. Pentru a limita răspândirea gripei dar şi a altor viroze respiratorii este necesar să fie luate şi alte măsuri”, precizează un comunicat de presă transmis de DSP Vaslui.

Pentru programări şi informaţii legate de vaccinarea antigripală cetăţenii sunt sfătuiţi să se adreseze medicilor de familie. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *