Saturday , 20 August 2022, 07:44

Drumul ţigărilor de contrabandă, oprit la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit 4.650 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

În data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 01.10, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Ghermăneşti, două persoane care se deplasau dinspre râul Prut către comunicația Albița-Iași și care nu-și justificau prezența în zona de responsabilitate.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, iar jumătate de oră mai târziu au reţinut o persoană de sex masculin, cu cetățenie R. Moldova, fără documente de identitate asupra sa. Cea de-a doua persoană, profitând de întuneric și de vegetația din zonă a trecut înot râul Prut în R. Moldova.

Imediat au  fost informate despre eveniment autorităţile statului vecin, care au reţinut cea de-a doua persoană.

”În urma cercetării terenului împreună cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, au fost descoperite şase colete, ambalate în folie și prevăzute cu chingi de purtare, care conțineau țigări de proveniență R. Moldova. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din R. Moldova şi au trecut ţigările peste râul Prut cu scopul de a le comercializa pe teritoriul României. În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 4.650 pachete cu ţigări, în valoare de 56.265 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi  pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă

Judeţul Vaslui este una dintre cele mai lovite zone de seceta excesivă, iar fermierii speră …

Un bărbat a rămas încarcerat într-un accident rutier la ieșirea din Bârlad spre Tutova.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru descarcerare unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *