Saturday , 28 November 2020, 14:59

Două săptămâni la școală, două acasă – scenariul în care vor începe cursurile în multe unități de învățământ din Vaslui

Școala începe în Vaslui după un scenariu „verde – hibrid”. Adică Vasluiul poate începe școala cu elevii în clase, dar nu are suficiente locuri pentru distanțare, în mediul urban.

Scenariul verde înseamnă toată lumea la școală, însă în multe școli nu sunt destule spații. Așa că multe unitățile de învățământ au propus activități hibrid, pe perioada a două săptămâni să vină jumătate de clasă, apoi, celelalte două săptămâni, cealaltă jumătate de clasă.

Elevii care vor sta două săptămâni acasă nu „scapă” de cursuri, vor participa online la ore.

Se ia în discuție și începerea orelor etapizat – unii elevi să înceapă la ora 8, alții la 8.30, la unele școli, în funcție de situația „din zonă”.

Acolo unde se poate păstra distanțarea fizică impusă de regulile de protecție în pandemie nu va fi nevoie de acest program.

Unitățile de învățământ decid ce scenariu urmează, în funcție de spațiul pe care-l au la dispoziție, cu aprobarea autorităților județene.

Pentru că nu știu cum va evolua pandemia, reprezentanții unităților școlare au solicitat Primăriei Vaslui bani pentru ceea ce înseamnă pregătirea sălilor de clasă pentru predarea online – fonduri pentru conexiune de internet, laptopuri pentru a preda online și camere de luat vederi.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproape 500 de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de 1 decembrie

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a.c., peste 480 de polițiști din cadrul structurilor …

Comercianții de articole pirotehnice, amendați de polițiști!

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *