Thursday , 29 September 2022, 23:06

Două permise de conducere false descoperite la controlul de frontieră din Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două permise de conducere false asupra a doi bărbați cu cetățenie română şi  R. Moldova.

 În data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pasageri     într-un autoturism, doi bărbați cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29, respectiv 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, asupra celor în cauză, câte un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, respectiv, însemnele autorităţilor poloneze, având imprimate datele și fotografiile celor doi.

”Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat permisele de conducere descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, contra sumei de 300 de euro fiecare și că intenţionau să folosească documentele pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *